Апарат за заваривање за гаражу и ауто сервис

Апарат за заваривање за гаражу и ауто сервис

Заваривачи за ауто сервис морају бити лагани, компактни и компактни – често раде на неприступачним местима. Морају бити отпорни на неповољне услове околине (лакови, масноће, прашина, металне струготине итд.). Сами уређаји морају имати компактно кућиште отпорно на ударце. Требало би да садрже дугачке каблове за напајање и струјне каблове са висококвалитетном изолацијом, што ће олакшати рад ако уређај треба редовно да се помера. Уређај такође мора бити лак за руковање, обезбеђујући брзу и лаку промену параметара заваривања.

Вреди напоменути врсту и дебљину завареног материјала – на основу тога можете одабрати оптималан уређај за вашу примену.

Такође је важно имати електричну инсталацију. Заштита од 16А често спречава употребу мање енергетски ефикасних машина за заваривање трансформатора. Поређења ради, апарати за заваривање трансформатора до 160 А захтевају заштиту од 20-25 А, а апарати за инвертерско заваривање 16 А.

МИГ опрема
МИГ брендезесек – Патон

Веома важан параметар је радни циклус машине за заваривање. Означава колико дуго можемо заварити машину у циклусу заваривања од 10 минута. 60% циклуса заваривања при максималној снази значи да можемо заварити машину максималном снагом 6 минута, а затим морамо престати да радимо на 4 минута да бисмо избегли прегревање. из машине.

Вреди напоменути са којим елементима је заваривач опремљен, да ли укључује потребне жице и ручке да одмах почне да користи уређај.

Одељење опреме за заваривање Е.О. Институт за електрозаваривање Патон за потребе малих и великих ауто радионица нуди уређаје који оптимално испуњавају горе наведене критеријуме. Уређаји ове врсте укључују:

АДИ серија – ТИГ ДЦ и ТИГ АЦ/ДЦ ТИГ ДЦ и ТИГ АЦ/ДЦ

Серија ПСИ – МИГ/МАГ ДЦ

Тарталомјегизек
Основне карактеристике Патон заваривача
Професионалне машине за заваривање које се користе у интензивним условима рада
Основне карактеристике Патон заваривача
Важна карактеристика ПАТОН уређаја је њихова мала тежина (АДИ-5,7 кг; ПСИ-10,8 кг), што им омогућава да се слободно крећу. Оба АДИ-200 С ДЦ ТИГ/ММА и ПСИ уређаји су опремљени држачем кабла од 3 или 4 метра немачког произвођача Абицор Бинзел. Комплет садржи висококвалитетне каблове за уземљење од 3 или 4 метра са струјним капацитетом већим од 300А. У аутомобилским радионицама најчешће се користи апарат за полуаутоматско заваривање, ређе ТИГ и ММА апарат за заваривање. Најчешће заварени елементи су танке металне плоче од меког челика, нискоугљеничног челика, челика високог притиска дебљине до 4 мм (подови, металне плоче, прагови, скелет и носећа конструкција). Идеалан уређај за компоненте завареног типа је ПСИ серија опшива.

Уколико желимо да заваримо танке алуминијумске лимове, поцинковане, нерђајући челик (вентил, хауба – алуминијумски лим и поцинковани), морамо користити ТИГ апарат за заваривање.

Приликом заваривања алуминијумских елемената морамо користити апарат за заваривање са АЦ функцијом. Поцинковани лимови и нерђајући челик могу се заварити са ТИГ апаратом за заваривање опремљеном ДЦ функцијом.

Због тога је ТИГ АЦ/ДЦ АДИ 200 идеалан уређај за комбиновање АЦ и ДЦ функција. Захваљујући ТИГ и МИГ/МАГ опреми компаније ПАТОН, можемо добити висококвалитетне заварене шавове, како за заваривање обичних нискоугљеничних металних плоча, тако и за заваривање нерђајућег челика и алуминијума. Важна функција у ТИГ уређајима је бесконтактно паљење захваљујући уграђеној ХФ функцији. Догађај без контакта је почетно паљење лука без додиривања радног предмета помоћу уграђеног високонапонског генератора. Прескок варнице између волфрамове електроде и радног предмета је почетак процеса заваривања. Недостатак ВФ функције утиче на квалитет заваривања и честа оштећења волфрамове електроде. Веома важна функција при заваривању танких металних делова је уграђени импулс. Пулсно ТИГ заваривање се користи код заваривања делова дебљине мање од 1,5 мм, где се спречава сагоревање танког материјала. Пулсно ТИГ заваривање се такође користи за заваривање нерђајућег челика. Пулс утиче на смањење зоне захваћене топлотом и тиме на недостатак промене боје материјала.

Професионалне машине за заваривање које се користе у интензивним условима рада
Апарат за заваривање ТИГ АДИ-200С поред поменуте пулсације има много корисних функција, чије се вредности могу лако мењати на ЛЦД екрану. Једна од главних функција уређаја је: почетни проток гаса, стартна струја, време пораста струје, време пада струје, струја пуњења кратера, коначни проток гаса, регулација струје заваривања, фреквенција пулсирања струје и фактор пуњења.