Избор кућне опреме за заваривање од 230В

Избор кућне опреме за заваривање од 230В

Идеална машина за заваривање за кућну употребу

ММА инвертер апарати за заваривање успешно замењују старије генерације трансформаторских и ротационих апарата за заваривање. Због начина напајања (најчешће трофазно напајање), као и величине и тежине старијих типова трансформаторских и ротационих апарата за заваривање, кућна употреба оваквих заваривача била је напорна и често немогућа због недостатка претходно наведених 3 -фазно напајање. Инвертерска технологија апарата за заваривање допринела је употреби лаке и енергетски високо ефикасне опреме за заваривање у домаћинству. Због своје мале тежине и једнофазног напајања, инвертерске машине за заваривање омогућавају употребу таквог уређаја у сваком домаћинству.

ММА ласерске машине – Патон

Продужена гаранција за Патон опрему за заваривање

Е.О. Одсек опреме за заваривање Института за електро заваривање Патон развио је посебну серију опреме за заваривање за кућне радионице – серију “Економија” са називном струјом од 160, 200 и 250 А и напоном од 230 В. Уређаји серије “Ецономи” су дизајнирани за ручно електролучно заваривање са обложеном електродом (ММА). Квалитет употребљених компоненти (бакарни плоснати трансформатори, висококвалитетни Инфинеон ИГБТ транзистори) омогућио је ПАТОН-у да својим купцима понуди 5-годишњу гаранцију. ПАТОН је једини произвођач опреме за заваривање на тржишту који даје 5 година гаранције.

ПАТОН апарати за заваривање и њихове карактеристике

Опрема ПАТОН је једна од ретких на тржишту која регулише напон напајања – ово је посебно важно када се ови уређаји напајају генераторима струје и нестабилним изворима енергије. Вреди напоменути и стварне вредности задате струје заваривања, односно уређај са номиналном струјом од 160 А достиже 160 А при максималном подешавању контроле струје, као код серије 200А и 250А. Многи јефтини ММА заваривачи на тржишту обично достижу 70% називне струје када је контрола струје подешена на максималну струју. Такође је вредно обратити пажњу на циклус рада ових уређаја. Радни циклус је време рада машине у датом опсегу струје у поређењу са 10-минутним радним циклусом машине за заваривање. Радни циклус ПАТОН Ецономи инвертера за заваривање је 40%, тј. 4 минута рада при максималној струји заваривања. Типичне вредности конкурента су 3 минута (30%) или 2 минута (20%) у 10-минутном радном циклусу. Уређаји могу да раде у температурном опсегу од -25оЦ +45оЦ.

ПАТОН инвертори под оптерећењем, у неповољним условима, нпр. тестира се у случају пада напона и промене температуре околине. Вреди напоменути да су заштићене електронске компоненте (елементи премазани висококвалитетном изолационом бојом) и главни трансформатори чија је снага двоструко већа од називне снаге заваривача. Уређаје серије “Економија” производи Е.О. Развили су га стручњаци из одељења за дизајн Института за електрично заваривање Патон.

Инвертерски уређаји Ецономи серије су у складу са ЕМЦ стандардима. Њихове предности укључују тежину (цца. 4,5 кг), енергетску ефикасност до 90%, радни циклус од 40% при заваривању на максималној струји, температурни опсег од -25оЦ +45оЦ, 5 година гаранције за употребу највишег квалитета електронске компоненте захваљујући веома добром одвајању електронике од фактора околине (висококвалитетни изолациони лакови) и веома добром одводу топлоте енергетских компоненти (употреба великих расхладних ребара оптимално хлађених водом која струји из ваздуха). Ови параметри одређују квалитет и поузданост ПАТОН производа. Уређаји серије “Ецономи” су гаранција поузданости када се користе у кућним радионицама и малим предузећима