Патон ЕЦО-315 400В ММА апарат за заваривање

SKU: 010-1-1-1-10

PRICE ON REQUEST

Додај у прати
Додај у прати

Методе заваривања: ММА
Струја заваривања: Напајање 50А-315А, 400В
Гаранција: 3 године, такође за предузећа
Радни циклус: 40% на 315А, 100% на 210А
Функције: Хот старт, анти-стицк, арц-форце
Опис: Висококвалитетни ММА заваривач са називном струјом заваривања од 315А, способан да обрађује електроде обложене флуксом ниског топљења до и укључујући 7мм. Савремени дигитални дисплеј вам омогућава да подесите тачну струју заваривања на којој желите да радите.

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Додај у прати
Додај у прати

Опис

ВДИ 315 ЕЦО ПАТОН™ 400 В апарат за заваривање је дизајниран за ефикасно заваривање са једносмерном (ДЦ) ММА обложеним електродама. Апарат за заваривање ЕЦО серије је дизајниран за кориснике којима је потребан функционалан уређај компактног дизајна и укупне називне струје од 315А. Захваљујући својој робусној и компактној конструкцији, заваривачи серије ЕЦО су идеални за спољашњу и полуиндустријску примену. Компактна величина машине чини је веома покретном.

 

Серија ових уређаја је дизајнирана за најзахтевније кориснике који траже интелигентан компромис између мобилности и функционалности уређаја, са називном струјом од 315 А са радним циклусом од најмање 40%, што је оптимално за већину домаћих задатака ( фарме, кућне инсталације итд.) Ове машине имају програмабилну контролу струје. Апарати за заваривање ове серије су лаки за употребу, јер су све модерне додатне функције, као што су Хот-Старт, Арц-Форце, Анти-Стицк, подешене на оптималне вредности за типичне радове заваривања. Ово је сасвим довољно за рад са електродама било ког пречника – од Ø1,6 мм до Ø6 мм

 

Карактеристике и предности:
Висок квалитет заварених спојева и сигурност апарата за заваривање обезбеђени су додатним функцијама које раде у аутоматском режиму:

 

ВДИ 315 ЕЦО апарат за заваривање је заштићен од продирања страних честица већих од 2,5 мм и од капи кише које падају вертикално. Уређај за заваривање је дозвољен за рад на отвореном. Унутрашњи електрични и електронски елементи јединице за заваривање су заштићени од влаге, али нису заштићени од атмосферских капљица кондензације. Инсталирајте јединицу за заваривање тако да не блокира или прекрива отворе за вентилацију на предњој и задњој плочи јединице. Спречите улазак металних честица (на пример, приликом брушења вара) које вентилатор јединице увлачи у јединицу за заваривање.

 

Функција Хот-Старт: обезбеђује најбољи квалитет почетка заваривања, првокласно паљење – у тренутку паљења лука, за кратко време, струја заваривања се повећава од подешеног радног нивоа до оптималног нивоа. У неким случајевима (када радите са слабом мрежом или генератором), овај ниво се може подесити ручно ако постоји одговарајући прекидач (као у серији “Профессионал”). Смањење “Хот-Старт” за смањење потрошње енергије слабе мреже или повећање у јакој мрежи чини паљење много лакшим.

 

Функција Арц-Форце: Користи се за побољшање стабилности сагоревања кратког лука и спречавање „лепљења“ електрода. Када се кап метала одвоји од електроде, струја се аутоматски повећава до одређеног нивоа ако постоји одговарајући прекидач (као у серији “Профессионал”). Смањењем “силе електричног лука” како би се смањила потрошња енергије слабе мреже или је повећала у јакој мрежи, стабилност сагоревања лука се даље побољшава.

 

Функција против лепљења: Омогућава заваривачу да лако одвоји електроду од производа. У случају кратког споја (ако постоји), струја заваривања се аутоматски смањује након кратког прекида. Када се електрода одвоји од компоненте, извор аутоматски враћа своју функцију. Ако се електрода залепила за радни предмет, струја заваривања се смањује у року од 0,6 … 0,8 с након лепљења. Привремено смањење струје заваривања олакшава заваривачу да одлепи заглављену електроду. Након одвајања електроде од производа, процес заваривања се може наставити без проблема.

 

Апарат за заваривање ПАТОН™ ВДИ ЕЦО има стабилизациони систем, стога се може напајати из јединице, такође раде на пуној називној струји са продужним каблом дужине 150 м и пречника 2,5 мм.

 

Пречник електроде (мм) Подешавање струје заваривања (А) Минимална снага генератора (кВА)
Ф 2 не више од 80А 2.6
Ф 3 не више од 120А 4.1
Ф 4 не више од 160А 5.5
Ф 5 не више од 220А 8.3
Ф 6 око 315 А 12.7

 

Излазни напон електричног генератора треба да буде унутар 320 … 440 В. Произвођач предлаже употребу генератора са АВР системом одговорним за стабилизацију напона. Вреди напоменути да параметри заваривања у потпуности одговарају стварним радним параметрима заваривача, који су дефинисани употребом висококвалитетних електронских компоненти са ригорозном контролом у свакој фази производње.

 

Комплет укључује:

ПАТОН™ ЕЦО 315 400В апарат за заваривање

Кабл за заваривање дужине 3 м са Абицор Бинзел™ ДЕ2300 држачем електроде
Кабл за заваривање дужине 3 м

Технички Подаци

Монофазне станице за заваривање 50/60 Хз 400 В + Н
Потребна називна струја мреже 15,3 А
Називна струја заваривања 315 А
Максимална струја заваривања 390 А
Радни циклус 45% – 315 А
100% – 210 А
Интервали промене напона напајања ±15%
Струја заваривања 50 – 315 А
Аутоматска функција „Хот-Старт“.
Аутоматска функција “Арц-Форце”.
Аутоматска функција против лепљења
Напон празног хода 70 В
Напон струје паљења лука 110 В
Називна потрошња енергије 10,1 кВА
Максимална апсорбована снага 12,7 кВА
Принос 90%
Форцед Цоолинг
Радни т°ц опсег –25 … +45 ºС
У складу са стандардима: ЕН 60204 – 1:2006
ЕН 60974 – 1:2012
ЕН 60974 – 10:2014
Димензије стуба Д к Д к В 315 к 145 к 295
Тежина стуба 7,2 кг
Индекс заштите ИП 21

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.