ММА/ТИГ Лифт Велдинг Мацхине Патон ПРО-270 400В

SKU: 008-3-2-1-1-10

PRICE ON REQUEST

Методе заваривања: ММА, ТИГ лифт, МИГ-МАГ (након куповине додавача жице)
Струја заваривања: Напајање 14А-270А, 400В
Гаранција: 3 године, такође за предузећа
Радни циклус: 70% на 270А, 100% на 225А
Функције: Хот-Старт, Анти-стицк, Арц-Форце, Пулсе к3, у миг-маг режиму: лемљење, контрола индуктивности, могућност заваривања алуминијума, 2Т-4Т
Опис: Професионални инвертер заваривач са називном струјом заваривања од 270А, способан и за ТИГ лифт и МИГ МАГ заваривање након куповине додавача жице.

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Додај у прати
Додај у прати

Опис

Апарат за заваривање 270 ПРО ДЦ 400В ПАТОН™ је намењен за ручно електролучно заваривање обложеном електродом методом „ММА“, заваривање „ТИГ“ методом под заштитним гасом и заваривање полуаутоматским луком методом „МИГ/МАГ“ . (као извор у комплету са екстерним пуњачем) са једносмерном струјом (ДЦ).

 

Свака од горе наведених метода омогућава нам да користимо пулсну струју. Апарат за заваривање ВДИ 270 ПРО је намењен за индустријску употребу, али захваљујући додатним подешавањима, заваривач може да постигне оптималне параметре заваривања за различите послове. Обезбеђује практично непрекидан циклус од 70% при струјној оцени од 270А. Подразумевано, извор је подешен на оптималне вредности, што је довољно за већину послова. За захтевније послове, доступна су детаљна подешавања, али она захтевају више вештине од стране заваривача. Заваривачи се могу користити за ручно лучно заваривање стандардним електродама пречника 1,6 до 6 мм, волфрамовим електродама и за полуаутоматско електролучно заваривање жицом за заваривање пречника 0,6 до 1,2 мм.

 

Употреба потпуно електронске методе управљања у овом уређају искључује недостатке карактеристичне за мултифункционалне системе засноване на аналогним системима управљања који су, по дефиницији, увек оријентисани на одређену методу, а све остале методе као додатна метода нису оптималне у другим режимима рада. . У потпуно електронском систему управљања, систем управљања има апсолутно све ресурсе извора, у границама своје пуне снаге и без обзира на метод који се користи.

 

Ови заваривачи професионалне серије заштићени су од продирања страних честица већих од 2,5 мм и од капи кише ако падну под углом до 60 степени на вертикалне површине уређаја за заваривање. Уређај за заваривање је дозвољен за рад на отвореном на температури од -25 + 45 ºС. Унутрашњи електрични и електронски елементи инвертера за заваривање су заштићени од влаге, али нису заштићени од атмосферских капљица кондензације.

 

У овај уређај је интегрисан блок за смањење вакуума у ​​ММА методи, са могућношћу укључивања и искључивања. Након што је процес заваривања завршен, напон на извору се смањује на безбедан ниво од 12 В у року од 0,1 секунде.

 

Карактеристике и предности:
Висок квалитет завара и сигурност заваривача обезбеђени су додатним подесивим функцијама:

 

Функција “Хот Старт”: обезбеђује оптималан квалитет почетка заваривања, првокласно паљење – у тренутку паљења лука, за кратко време, радна струја заваривања се повећава од подешеног радног нивоа до оптималног нивоа. У неким случајевима (када радите са слабом мрежом или генератором), овај ниво се може подесити ручно ако постоји одговарајући прекидач (као у серији “Профессионал”). Смањење “Хот-Старт” да би се смањила потрошња енергије слабе мреже или повећање у јакој мрежи у великој мери олакшава паљење.

 

Функција “Арц-Форце”: користи се за побољшање стабилности сагоревања кратког лука и избегавање “лепљења” електрода. Када се кап метала одвоји од електроде, струја се аутоматски повећава до одређеног нивоа ако постоји одговарајући прекидач (као у серији “Профессионал”). Смањењем “силе електричног лука” како би се смањила потрошња електричне енергије у слабој мрежи или је повећала у јакој мрежи, стабилност сагоревања лука се даље побољшава.

 

Функција пулсног заваривања: Ова функција је дизајнирана да поједностави контролу процеса заваривања у различитим просторним положајима заваривања, искључујући положај равног заваривања. Ова функција се такође користи за заваривање обојених метала. Када је ова функција активирана, примена импулсне струје заваривања побољшава мешање растопљених метала у зони завара и изазива принудно дејство на пренос капи растопљеног метала у заварени базен, чиме се побољшава стабилност формирања шава и стабилност шава. процес заваривања.

 

Заваривачи 270 ПРО ПАТОН™ имају систем стабилизације, тако да се могу напајати агрегатом, такође раде на пуној називној струји са каблом дужине 55 м на продужетку и 2,5 мм у пречнику.

 

Пречник електроде (мм) Подешавање струје заваривања у ММА и ТИГ процесима заваривања Пречник жице електроде у МИГ/МАГ процесу заваривања Минимална снага генератора

Технички Подаци

Монофазне станице за заваривање 50/60 Хз 3к400 В
Потребна називна струја мреже 12 – 13 А
Називна струја заваривања 270 А
Максимална струја заваривања 350 А
Радни циклус 70% – 270 А
100% – 225 А
Интервали промене напона напајања ±15% В
Струја заваривања 14 – 270 А
Опсег подешавања напона заваривања 12 – 29 В
Пречник обложене електроде 1,6 – 6,0 мм
Пречник пуне жице 0,6 – 1,2 мм
Методе заваривања ММА импулсном струјом: 0,2…500 Хз
ТИГ: 0,2…500 Хз
МИГ/МАГ: 5…500 Хз
Подесива функција „Хот-Старт“.
Подесива функција “Арц-Форце”.
Аутоматска функција против лепљења
Омогући/онемогући систем за смањење напона у стању мировања
Напон празног хода 12/75 В
Напон струје паљења лука 110 В
Називна потрошња енергије 7,9 … 8,6 кВА
Максимална апсорбована снага 11,0 кВА
Принос 90%
Аутоматско хлађење
Радни т°ц опсег –25 … +45 ºС
У складу са стандардима: ЕН 60204 – 1:2006
ЕН 60974 – 1:2012
ЕН 60974 – 10:2014
Димензије стуба Д к Д к В 388 к 144 к 332
Тежина стуба 10,5 кг
Индекс заштите ИП 33

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.